Team Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseert rollatorwandelen

Foto: PR Team Sportservice Heemstede-Zandvoort

Het Team Sportservice Heemstede-Aerdenhout organiseert op 14 mei een rollatorwandeling. Volgens de organisatoren draagt de wandeling bij voor de bevordering van de algehele fitheid. Verder denkt Sportservice dat het ook de sociale contacten bevordert en het mensen die minder mobiel zijn uit een eventueel sociaal isolement kan halen. De rollatorwandeling is ook in samenwerking met Juttershart en Stichting Pluspunt Zandvoort.

Begeleiding

Buurtsportcoach Christopher Manuputty van Team Sportservice Heemstede-Zandvoort gaat de rollatorwandeling begeleiden. Naast het wandelen zal Manuputty ook oefeningen met de deelnemers doen, zodat deze zich nog beter kunt voortbewegen met hun rollator.

Tempo en afstand

De organisatoren passen het tempo en de afstand aan op het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen. Ook kan het zijn dat iemand net een rollator heeft en het best spannend vindt om daar mee de deur uit te gaan. Het rollatorwandelen kan volgens het team van Sportservice Heemstede-Zandvoort helpen om zich zekerder op straat te voelen, waardoor het ook makkelijker voor een gebruiker wordt om de deur uit te gaan.

Rollatorwandeling in Zandvoort

Het team nodigt alle gebruikers van een rollator vanaf 14 mei uit om mee te lopen. Het start- en eindpunt van de wandeling is op maandagmiddag bij de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré. De start is om 13.30 uur en na 30 minuten is de groep weer terug bij de Blauwe Tram. Deelnemers kunnen daar kan dan nog met elkaar op eigen kosten een kopje koffie drinken.

Begeleider meenemen

Het team van Sportservice Heemstede-Zandvoort moedigt aan om een begeleider mee te nemen. Voor de deelname aan de rollatorwandeling zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. De deelname is wel op basis van eigen risico.

Beweegactiviteit

Deze beweegactiviteit is in het kader van het sportimpuls Zeker Bewegen in Zandvoort. Dit is een sportstimuleringsproject voor iedereen ouder dan 65 uit Zandvoort die meer in beweging wil komen. Er is al een rollatorwandelgroepje in het verzorgingstehuis A.G. Bodaan. Door dit succes wil Team Sportservice Heemstede-Zandvoort in samenwerking met Juttershart en Pluspunt op meer locaties gaan (rollator)wandelen.

Informatie

Wie meer informatie wil hebben, kan terecht op de website van het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort. Ook op Facebook en Twitter is het Team Sportservice Heemstede-Zandvoort te vinden. Wie vragen heeft over de rollatorwandeling kan bellen naar 023-5734679 of mailen naar Christopher Manuputty op [email protected].

Bron: Team Sportservice Heemstede-Zandvoort

Reacties

article
8195
Sportservice organiseert rollatorwandelen
Het Team Sportservice Heemstede-Aerdenhout organiseert op 14 mei een rollatorwandeling. Volgens de organisatoren draagt de
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8195/team-sportservice-heemstede-zandvoort-organiseert-rollatorwandelen/
2018-05-07T16:09:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/05/07160811/Rollatorwandelen-1-PR-Team-Sportservice-Heemstede-Zandvoort.jpg
rollatorwandelen, Team Sportservice Heemstede-Zandvoort
Sport