Drie Formule 1 wagens op Circuit Zandvoort tijdens Jumbo Racedagen

Foto: Jaap Koper

Tijdens de Jumbo Racedagen zullen maar liefst drie Formule 1 wagens te zien op het Circuit Zandvoort. Naast Max verstappen, zullen ook Daniel Ricciardo en David Coulthard te zien zijn in een Formule 1 wagen waarmee volgens sponsor Jumbo de liefhebbers een spectaculaire primeur beleven tijdens de Jumbo Racedagen.

Eerste pinksterdag

Op eerste pinksterdag maken Max Verstappen, teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig Formule 1-coureur David Coulthard hun entree als zij in drie Formule 1 Red Bull Racing-auto’s tegelijkertijd op de racebaan van Circuit Zandvoort verschijnen. Fans die het drietal live in actie wil zien, moet er volgens de organisatoren razendsnel bij zijn. Na de podiumplaats van Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje, vliegen de kaarten de winkel uit.

Vietnam

In Vietnam zijn de drie Formule 1-raceauto’s vorige week verscheept, omdat de bolides daar ook te zien zijn geweest bij een Formule 1-evenement. ,,De auto’s zijn onderweg naar Zandvoort en we zijn er enorm trots op deze drie Formule 1 Red Bull racewagens aan het Nederlandse publiek te kunnen presenteren. Het is de eerste keer dat Nederlandse Formule 1-liefhebbers deze racewagens tegelijkertijd in actie kunnen zien”, zegt Jumbo baas Frits van Eerd.

Bijzondere ervaring

Volgens Jumbo willen Verstappen, zijn teamgenoot Ricciardo en voormalig F1-coureur Coulthard de liefhebbers van de Formule 1 een bijzondere ervaring bezorgen. Tijdens een demonstratie laten zij zien welke duizelingwekkende snelheden met deze bolides bereikt kunnen worden.

Drukbezocht

Verstappen kijkt uit naar de drukbezochte Jumbo Racedagen. Volgens de Nederlandse coureur zal het dit jaar niet anders zijn als het gaat om de publieke belangstelling. ,,Ik vind het echt te gek dat Daniel Ricciardo en David Coulthard er op eerste pinksterdag bij zijn. We gaan de fans echt een mooie show geven. Dat is een fantastische kans om de racesport dichter bij de fans te brengen”, zegt Verstappen in de persverklaring van Jumbo Supermarkten.

In actie

Verstappen zelf komt tijdens de Jumbo Racedagen verschillende keren in actie. Hij zal verschillende demo’s uitvoeren en interviews geven op het speciale podium wat naar hem is vernoemd. Bovendien staat op tweede pinksterdag een speciale circuittour op het programma, waarbij Verstappen op verschillende locaties stopt, zodat de fans hun Formule 1-held van dichtbij kunnen zien.

Run op de kaarten

De organisatoren melden ook dat voor dit jaar een run op de kaarten zijn. Dit jaar beleven de Jumbo Racedagen alweer hun derde editie. Het is de enige keer dat Nederlanders Verstappen live kunnen zien in eigen land. Er is dan volgens de organisatoren ook een enorme animo voor het evenement.

Klanten

Klanten van Jumbo hebben volgens de supermarktketen al massaal gratis codes voor duinkaarten omgeruild voor een entreekaart. Ook met de verkoop loopt het storm. Alle kaarten voor de hoofdtribune, Formule 1 Paddock en Max Verstappen Paddock Club zijn voor zondag 20 mei al uitverkocht. Voor maandag 21 mei zijn wel nog enige tickets te koop.

Ladies GT Race

Het programma van de Jumbo Racedagen heeft dit jaar een aantal nieuwe onderdelen, zoals de Ladies GT Race op eerste en tweede pinksterdag. Voor deze race zijn 17 dames geselecteerd die in gelijkwaardige bolides de strijd met elkaar aangaan. Het resultaat is een indrukwekkende line-up van bekende Nederlanders, onder wie Carlijn Achtereekte, Britt Dekker, Pernille La Lau, Ellen ten Damme, Elise Gruppen, Kim Feenstra, Olcay Gulsen, Monic Hendricks, Gwen van Poorten, Barbara Barend en Prinses Laurentien.

Red Bull Caravanrace

Ook vindt op maandag 21 mei de eerste editie van de Red Bull Caravanrace plaats. Max Verstappen en Daniel Ricciardo vormen de jury en zullen de caravans de dag ervoor beoordelen. Op basis van hun deskundige oordeel wordt de startopstelling bepaald van de Red Bull Caravanrace.

FIA WCTR

Het programma biedt daarnaast volop vuurwerk met drie wedstrijden van het FIA WTCR, de officiële World Cup voor toerwagens (met onder meerTom Coronel) en twee manches van de TCR European Series. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij een veld van 40 competitieve Porsches van de Porsche Carrera Cup France & Benelux, de première van de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup én een bomvolle grid van maar liefst 57 auto’s in de Supercar Challenge.

Bron: Jumbo Coroprate Communicatie

Reacties

article
8281
Drie Formule 1 wagens op Circuit Zandvoort
Tijdens de Jumbo Racedagen zullen maar liefst drie Formule 1 wagens te zien op het
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/8281/drie-formule-1-wagens-op-circuit-zandvoort-tijdens-jumbo-racedagen/
2018-05-15T15:10:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/04/20144025/Max-Verstappen-en-Frits-van-Eerd-Jaap-Koper.jpg
Circuit Zandvoort, Formule 1, Jumbo Racedagen, Max Verstappen
Sport