Cruijff Foundation en verlichting centraal bij Oude Halt Voetbaltoernooi

Foto: Jaap Koper

Het jaarlijkse Oude Halt Voetbaltoernooi in de speelkooi aan de Jan Pieter Heijeplantsoen heeft in het teken gestaan van de Johan Cruijff Foundation en de verlichting van de speelkooi, waar het voetbaltoernooi jaarlijks in plaatsvindt. Bijzonder is het toernooi ook, omdat het dit jaar voor de veertiende keer en op veertien juli heeft plaatsgevonden.

Cruijff

Met het getal 14 is de link met voetballegende Johan Cruijff snel gelegd. De organisatoren van het Oude Halt Voetbaltoernooi zijn er snel uit als het gaat om het goede doel wat zij willen ondersteunen. In het verleden heeft Cruijff veel pleintjes en speelplaatsen mogen openen, waarbij sport en spel voor de jeugd heel belangrijk zijn.

Functie

De speelkooi die naast de Oude Halt staat, vervult al jaren deze functie. Daar komt nog bij dat er een goede sociale controle er voor zorgt dat jongeren niet blijven hangen bij de plek. De kooi wordt afgesloten door uitbater Marcel Schoorl zelf of één van de omwonenden. Dat gaat al jaren goed.

Onthulling

Dat benadrukt ook wethouder Joop Berendsen die aanwezig is bij de onthulling van het bord voor de verlichting van de kooi. ,,Wie dit soort initiatieven onderneemt, kan op mijn steun rekenen”, zegt de wethouder. Berendsen zegt er ook bij dat bij toekomstige speelplaatsen die de gemeente wil aanleggen er wel een goede sociale controle moet zijn.

Kenneth Nieuweboer onthult het bord voor de verlichting met links Oude Halt uitbater Marcel Schoorl en rechts Maarten Koper en uiterst recht wethouder Joop Berendsen

Sport en spel

Ook zegt Berendsen dat sport en spel voor de jeugd heel belangrijk is. ,,We willen dat de jeugd achter hun computer of smartphone vandaan komen”, zegt Berendsen. De wethouder onderstreept ook dat wanneer de jeugd al vroeg met bewegen begint, de stap om aan sport te doen weinig moeite kost.

Verlichting

Nu er verlichting is boven de speelkooi kunnen de kinderen volgens ondernemer Schoorl ook laat in de middag als het in de wintermaanden donker is nog in de speelkooi spelen. Die verlichting is er gekomen op initiatief van Zandvoort Loopt met ondersteuning van de Rotary Zandvoort. Kenneth Nieuweboer heeft de plaat onthuld in aanwezigheid van Rotary voorzitter Maarten Koper.

'

Reacties

article
9135
Cruijff Foundation en verlichting centraal bij voetbaltoernooi
Het jaarlijkse Oude Halt Voetbaltoernooi in de speelkooi aan de Jan Pieter Heijeplantsoen heeft in
https://zandvoort.nieuws.nl/sport/9135/cruijff-foundation-en-verlichting-centraal-oude-halt-voetbaltoernooi/
2018-07-14T15:37:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/07/14150513/20180714_132652.jpg
Johan Cruijff foundation, Joop Berendsen, Oude Halt Voetbaltoernooi, Rotary Zandvoort, Zandvoort Loopt
Sport