College treedt terug en handelt voorlopig de lopende zaken af

Foto: Wim Meijer Fotografie

Zandvoort heeft er naast de crisis rondom het coronavirus nog een crisis erbij en dat is een bestuurscrisis, omdat binnen een deel van het college onvoldoende draagvlak is voor de uitvoering van het raadsprogramma 2018-2022. De crisis is ontstaan na het aannemen van amendement die is ingediend door D66 Zandvoort, PVV Zandvoort en Groen Links Zandvoort/Bentveld met later de ondersteuning van de Ouderenpartij Zandvoort.

(tekst: Jaap Koper in samenwerking met ZFM Zandvoort)

Brief

In een brief aan de gemeenteraad lat burgemeester David Moolenburgh weten dat het college een voorstel doet om over de ontstane situatie in gesprek te gaan.bij een vast te stellen raadsvergadering. Het college blijft tot het moment dat voorzien is in een oplossing de werkzaamheden die voortkomen uit de portefeuilles vervullen, in het belang van de gemeente Zandvoort. Zij zullen hierbinnen lopende zaken blijven behandelen.

Betreurt de situatie

Het college van burgemeester en wethouders betreurt de situatie die is ontstaan en zet in op de continuïteit van het gemeentelijk bestuur in deze crisisperiode. De indieners en ondersteuners van het amendement hebben de nodige kritiek gekregen van VVD Zandvoort, CDA Zandvoort, PvdA Zandvoort en Gemeentebelangen Zandvoort. Daarnaast zijn ook de ondernemers in Zandvoort kritisch over de ontstane politieke situatie en ziet men liever dat het college door gaat.

Cookieinstellingen